“All for Christmas, Christmas for All”

Targul caritabil “All for Christmas, Christmas for All”

 “All for Christmas, Christmas for All”

“All for Christmas, Christmas for All”

Traditii de Craciun in Europa. Targ caritabil pentru copii

—————————————

Fundatia Zamolxes din Campina desfasoara in perioada 6 – 14 decembrie 2012 proiectul european „All for Christmas, Christmas for All”, in cadrul programului “Tineret in Actiune”, actiunea 1.1 – Schimburi de tineri.

La acest proiect vor participa 35 de tineri din sapte tari: Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Turcia si Romania. Cu ajutorul metodelor specifice educatiei non-formale, participantii vor avea ocazia sa afle mai multe despre traditiile si obiceiurile de Craciun in Europa. Totodata, prin intermediul activitatilor precum jocuri de creativitate, ateliere de lucru si dezbateri, cei 35 de tineri vor dobandi abilitati in domeniul organizarii de evenimente caritabile.

In timpul celor opt zile pe care tinerii straini le vor petrece in Romania, acestia vor participa la ateliere de lucru si vor realiza obiecte handmade ce vor fi vandute in cadrul Targului caritabil „All for Christmas, Christmas for All”.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Dezvoltarea spiritului de echipa, a creativitatii si a abilitatilor organizationale si de comunicare;
  • Promovarea valorilor traditionale vechi si noi de Craciun atat pe plan local, cat si international;
  • Dezvoltarea valorilor civice (toleranta, filantropie, voluntariat, includere sociala);
  • Constientizarea unor probleme de sanatate grave, precum ale copiilor orfani bolnavi cu dizabilitati.

Evenimente in cadrul proiectului:

  • Miercuri, 12 decembrie, ora 15:00, in parc la ceas – deschiderea Targului caritabil “All for Christmas, Christmas for All” cu vanzare de obiecte de decor handmade realizate de cei 35 participanti. Banii stransi vor fi donati copiilor de la Centrul de plasament Voila, destinat copiilor cu dizabilitati.
  • Joi, 13 decembrie, ora 15:00 – vizita celor 35 de tineri la Centrul de plasament pentru a petrece impreuna o seara de vis cu colinde de Craciun.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul “Tineret in Actiune”. Acest comunicat reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.