Mihai Andone este un tanar voluntar membru al Fundatiei Zamolxes. El va pleca  la sfarsitul lunii ianuarie in Ungaria pentru a fi voluntar SEV (Serviciul European de Voluntariat) timp de 1 an. Cititi un interviu in care Mihai ne povesteste despre experienta lui de voluntariat. 

Mihai Andone, voluntar al Fundatiei Zamolxes

1. De ce esti voluntar?

Pentru a ajuta societatea in care traim, pentru a acumula mai multa experienta profesionala si sociala. Am fost voluntar al Fundatiei Zamolxes inca din timpul liceului, din 2006, si am participat la diverse proiecte locale si internationale precum: EduEcoTin (2008-2009), Descoperim Europa Jucandu-ne (2009), Master it (2010) Descoperim prin Arte si Mestesuguri (2011), Saptamana Sportului pentru toti (2011-2012), Campina, orasul inimii noastre (2011), Eurovillage (2012), All for Christmas, Christmas for All (2012) si Festivalul Tineretului (2012).

2. De ce ai ales sa fii voluntar SEV?

Pentru a incerca o noua experienta si a ajuta alti oameni dintr-un mediu diferit social, economic si cultural.

3. Nu ai emotii referitoare la faptul ca vei fi voluntar timp de 1 an intr-o tara straina?

Nu pentru ca ma simt pregatit pentru experienta ce va urma.

4. Ce vei face ca voluntar SEV?

In prima saptamana voi gati mancare specifica romaneasca si chiar as avea nevoie de niste idei 🙂 Apoi vom fi indrumati de tineri si de profesionisti ca sa prezentam o emisiune la radio despre cultura si politica din tara de provenienta a fiecarui voluntar. Vom fi o echipa de 6 tineri (3 fete si 3 baieti) din 5 tari diferite: Romania, Spania, Franta, Iordania si Rusia. Vom locui impreuna in doua apartamente timp de un an si vom avea ocazia sa invatam cate ceva despre cultura fiecaruia.

5. De ce ai ales Ungaria?

Este o tara vecina pe care as vrea s-o cunosc mai bine. Pana acum am mai fost in Lituania si Polonia, cu ocazia a trei proiecte diferite de schimburi de tineri si Grundtvig.

Afla mai multe despre experienta voluntarilor SEV de pe site-ul oficial al Programului “Tineret in Actiune”: www.tinact.ro.

Tu ai vrea sa devii voluntar european?