afis Eurovillage - ZAMOLXES

Fundatia Zamolxes din Campina a desfasurat in perioada 7 – 15 noiembrie 2012 proiectul european “Eurovillage”, in cadrul programului “Tineret in Actiune”, actiunea 1.1 – Schimburi de tineri.

La acest proiect au participat 30 de tineri din sase tari: Franta, Italia, Lituania, Polonia, Turcia si Romania.

Temele proiectului, „Constiinta europeana, arta si cultura”, le-au oferit participantilor ocazia sa afle mai multe atat despre folclorul romanesc, cat si despre cel al tarilor din care provin organizatiile partenere. In timpul celor opt zile pe care le-au petrecut in Romania, acestia au discutat si despre rolul folclorului in societatea europeana contemporana.

Prin implementarea proiectului s-au obtinut urmatoarele rezultate, dupa cum urmeaza:

Rezultate materiale
– obiecte decorative, casnice si elemente ale portului popular;
– fotografii, filmul proiectului, jurnalul proiectului (in care au fost descrise activitatile si modul in care acestea s-au desfasurat, dar si impresiile participantilor).

Rezultatele atitudinale
– s-au realizat imbunatatiri in comportamentul civic si social al tinerilor, acestia adoptand atitudini de toleranta, respect, solidaritate, comunicativitate si cooperare, responsabilitate si initiativa;
– tinerii au fost stimulati sa-si dezvolte creativitatea prin jocuri si ateliere;
– tinerii au fost directionati catre voluntariat pe probleme de cultura populara, dar si catre dezvoltarea unor afaceri proprii in domeniul turismului rural, bazat pe obiceiurile si traditiile din zonele de unde ei provin.

Rezultatele cognitive
– participantii au acumulat cunostinte noi in ceea ce priveste genurile culturii populare in Europa (muzica, dans, literatura, port, gastronomie);
– participantii au dobandit competente organizatorice in sfera evenimentelor culturale;
– tinerii si-au imbunatatit abilitatile de comunicare in limba engleza, dar au avut ocazia si sa deprinda unele elemente de baza din alte limbi europene.

Rezultatele afective
– intre tinerii din cele 7 tari participante s-au stabilit relatii de colegialitate si prietenie.

 

Galerie foto:

IMG_8228IMG_8211IMG_8421IMG_8108

IMG_8167 IMG_8172DSCN2132DSCN2211

Proiect finantat de Comisia Europeana prin programul “Tineret in Actiune”, actiunea 1.1 – Schimburi de tineri.

Aceasta comunicare a fost realizata in cadrul proiectului RO-11-E102-2012-R2, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune” si reflecta doar opinia autorilor, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei continute.