Linkuri utile

1. Șederea în România și obținerea cetățeniei

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne (MAI)http://ori.mai.gov.ro/

Pe website puteți găsi informații privind șederea în România, prelungirea șederii în România și date de contact relevante.
Pe website puteți găsi informații privind intrarea în România, obținerea vizelor de intrare şiregimul călătoriilor în România și datele de contact ale reprezentanțelor diplomatice în România.
Găsiți informații despre condițiile pe care trebuie să le îndepliniți dacă doriți să obțineți cetățenia română (inclusiv documentele necesare pentru dobândirea acesteia).
2. Studiile în România
Pentru a afla informații legate de sistemul educațional din România, organizarea acestuia și politicile în domeniu.
Aici puteți găsi detalii despre echivalarea studiilor, recunoașterea actelor de studii și a calificărilor profesionale.
  • Divizia Relaţii Culturale, Educaţionale şi Ştiinţifice (DRCES) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe – http://www.mae.ro/node/1727
Aici găsiți informații despre bursele oferite de statul român și programele europene de cooperare şi mobilitate universitară.
3. Munca în România
Aici puteți afla informații despre piața forței de muncă în România și legislația aplicabilă în domeniul muncii.
Pe acest site aflați informații despre locurile de muncă vacante/oportunitățile de angajare existente în județele din România și datele de contact ale Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Pentru a obține mai multe informații legate de recunoaşterea profesională a calificărilor obţinute în străinătate în vederea obţinerii autorizaţiei de muncă.
Aici găsiți mai multe infoamții despre modalitatea în care este verificată aplicarea prevederilor legale referitoare la relaţiile de muncă, la securitatea şi sănătatea în muncă, la asigurările sociale și datele de contact ale Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din fiecare județ al României.
  1. Sistemul de sănătate
Pe acest website găsiți informații despre sistemul medical din România.
Aici puteți găsi informații despre sistemul asigurărilor de sănătate din România, înregistrarea străinilor în sistemul național al asigurărilor de sănătate și datele de contact ale Caselor Județene de Sănătate.
  1. Sistemul asigurărilor sociale
Aici puteți afla informații despre măsurile de protecție socială din România și legislația în acest domeniu.
Pe acest site aflați informații despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de ajutor de șomaj și datele de contact ale Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Pe acest site aflați informații despre condițiile în care puteți beneficia de măsurile de asistență  socială care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de ajutor de șomaj și datele de contact ale  Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.